Laavuillassa kuului tangoa ja kavioiden kopsetta

Niinisalon kyläyhdistys järjesti yhteistyössä Kankaanpään kaupungmuseon kanssa tunnelmallisen laavuillan torstaina 23.8.2018. Väkeä saapui koko kylän tapahtumaan ennätykselliset 100 henkeä. Tapahtumaa ja koettavaa oli niin Kankaanpään kaupungimuseon sisällä kuin Ryssänmontun laavun tuntumassa museon pihamaalla. Tapahtuma oli tänä vuonna myös osa Kankaanpään Hörhiäisviikon tapahtumia.

Museon sisätiloissa pääsi tutustumaan kaupunginmuseon muotokuvanäyttelyyn ja peruskokoelmiin. Tekemistä oli myös piirtämisen muodossa ja pääsipä alakerran tiloissa tanssimaan tangoakin! Pihamaalla nautittiin puffetin antimista, jännitettiin arpajaisissa sekä saappanheiton ja tikanheiton kilpailuissa. Niinisalon ratsastajat ilahduttivat lapsia ja aikuisiakin talutusratsastuksella. Tulien äärellä keskustelu kävi vilkkaana myös kylän ja Kankaanpään asioista. Rekrytointi oli käynnissä mm. tuleviin kyläyhdistyksen liikenteenohjaustalkoisiin.

– Aurinkoinen sää lämmitti mieltä muutaman sateisemman laavuiltavuoden jälkeen. Olen todella iloinen, että kyläläiset jälleen näin runsaslukuisesti ottivat osaa kylän omaan tapahtumaan, toteaa Niinisalon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Soininen kiitellen samalla kyläläisiä ja yhdistyksen toimitsijoita tapahtuman hienosta toteutuksesta.

Kiertopalkintopokaalit vaihtoivat omistajiaan Niinisalon järjestyksessään neljännessä saappaanheittokisassa. Yhteensä kilpailuun osallistui 23 heittäjää, Eniten osallistujia oli miesten sarjassa, 13 henkeä. Alle 15-vuotiaiden sarjassa pokaalin nappasi Karo Kotilehto tuloksella 10,65 metriä. Naisten sarjassa voiton vei tänä vuonna Hanna Kenttä tuloksella 12,92. Kaksi edellistä naisten sarjan voittoa ovat menneet Ringa Karvaselle. Miesten yleisessä sarjassa voitti jälleen vuoden tauon jälkeen Pertti Manninen. Pokaali irtosi aiempia vuosia jopa hieman lyhyemmällä heitolla, kun vuonna 2014 voitto tuli tuloksella 23,50, riitti voittoon tänä vuonna 20,83.

 

Saappaanheiton tulokset sarjoittain
NUORET | 1. Karo Kotilehto 12.30,  2. Vertti Karvanen 9.20, 3. Hawraa 8.00
NAISET | 1. Ringa Karvanen 14.60, 2. Saija Mustaniemi 12.10, 3. Hanna Kenttä 12.10
MIEHET | 1. Marko Karvanen 22.00, 2. Seppo Rosenberg 19.80, 3. Joni Lindfors 18.50

Tänä vuonna myös tikanheittokilpailussa jaettiin palkintopokaalit kolmessa sarjassa.
NUORET | 1. Jessi Salminen 96, 2. Vertti Karvanen 74, 3. Kerkko Kotilehto 65
NAISET | 1. Marja Jokinen 100, 2. Helinä Hemiä 96, 3. Hanna Kenttä 92
MIEHET | 1. Juhani Kaitajärvi 115, 2. Valtteri Karvanen 105, 3. Kalervo Kinnari 99

Alla kuvia kilpailujen palkintojenjaosta. Lisää kuvia ja videoita tapahtumasta löytyy yhdistyksen FB-sivuilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Laavuillassa kuului tangoa ja kavioiden kopsetta

  1. Paluuviite: Laavuillassa lentää jälleen saapas | Niinisalon kyläyhdistys ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s