Tervetuloa Niinisaloon!

Niinisalon kylä sijaitsee Pohjois-Satakunnassa Kankaanpäässä. Kylää halkovat niin Pori-Jyväskylä-tie kuin Pori-Haapamäki-ratakin ja kylältä on nopeat kulkuyhteydet maateitse niin Poriin, Ikaalisten kautta Tampereelle kuin kohti Pohjanmaatakin. Niinisalon kylä on laaja ja kylän sisällä on omia pieniä kyläyhteisöjä kuten Kytölä, Valkiajärvi, Jokivarsi, Taulunoja ja Varuskunta. Kylässä on noin 600 taloutta.

Niinisalo on tunnettu erityisesti varuskunnastaan. Tykistöprikaati on Kankaanpään kaupungin jälkeen suurin työllistäjä ja monet niinisalolaiset ovat jossakin suhteessa varuskuntaan. Varuskunta on kyläläisille tärkeä, näkyvä ja kuuluva osa arkea.

Niinisalon kylä on ylpeä historiastaan. Aikanaan kylässä vaikutti lukuisa määrä kauppoja, kahviloita ja kuppiloita. Tällä hetkellä Niinisalon hermokeskuksena ja kyläläisten kohtaamispaikkana toimii joka päivä avoinna oleva Niinisalon kioski. Yli 100-vuotias Niinisalon koulu toimii edelleen vireänä kyläkouluna.

Niinisalossa pääsee kokemaan myös ajankohtaista kulttuuria sekä tutustumaan historiallisiin ajankuviin Kankaanpään kaupungimuseossa, joka sijaitsee entisessä koulurakennuksessa aivan Niinisalon keskustassa. Museon pihapiirissä sijaitsee myös kyläyhdistyksen toteuttama Ryssänmonttu laavuineen. Ryssänmonttu on koko perheen ajanviettopaikka ja laavulla voi paistella makkaraa ja ihmetellä tähtitaivasta mäenlaskun lomassa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s