Ilkivallan takia kyläyhdistyksen veneen lainaamiseen uusia järjestelyitä

Kyläyhdistyksen vene on tarkoitettu kaikkien kyläläisten kalastus- ja soutelukäyttöön. Erityisesti tänä kesänä vene on kohdannut kuitenkin paljon ilkivaltaa ja kyläyhdistys päätti muuttaa lainaussysteemiä.

Jotta vene todella olisi kaikkien käytössä, ehjä, soutukelpoinen ja aina tarvittaessa omalla paikallaan, päätti kyläyhdistyksen hallitus muuttaa lainausta. Aiemmin veneen lukon sai auki numerokoodilla, nyt vene on lukittu tavallisella lukolla. Avaimen ja veneen tapin saa vain muutamilta hallituksen jäseniltä erikseen kuittaamalla.

Muutos on harmillinen ja vaatii lainaajilta ja hallituksen jäseniltä erikseen vaivaa. Lisäksi jatkuva ilkivalta on syönyt aivan turhaan kyläyhdistyksen varoja useita satoja euroja.

Rannalla ilkivaltaa tehneet nuoret on nähty ja kyläyhdistys toivookin, että perheissä asiasta puhutaan, jotta pahan tekemisen kierre saadaan poikki.

Venettä voi kysyä lainaan seuraavilta henkilöiltä:
Joonas Lähteenmäki | 045 353 3144
Veli Kuivanen | 040 553 3335
Kalervo Kinnari | 040 506 3845
Pertti Manninen | 040 590 4362
Avaimen ja veneen tapin saa lainaksi kuittausta vastaan. Lainaaja on tämän jälkeen henkilökohtaisessa vastuussa siitä, että vene palautetaan ja lukitaan omalle paikalleen hyvässä kunnossa. Toistaiseksi lainaukseta ei peritä mitään panttia.


Puheenjohtaja Hanna Kentän avoin kirje veneen ilkivaltaan liittyen. (Julkaistu alunperin FBssä)
Niinisalon kyläyhdistyksen vene on ollut poissa käytöstä ilkivallan vuoksi. Kyläyhdistys on ostanut sen kyläläisten käyttöön, jotta valkiajärvellä olisi mahdollisuus veneillä, vaikka ei itse omistaisi venettä. Viimeisen kuukauden vene on omatoimisesti kulkenut vesillä. Kyläläiset ovat tuoneet veneen rantaan milloin mistäkin. Viimeisellä retkellä meinasi käydä huonosti..Vene lähti taas liikenteeseen, mutta oli unohtanut tulpan ja samalla reissulla hukkasi myös toisen airon. Se päätyi onneksi kyläläisen rantaan, joka tyhjäsi puolillaan vettä olevan veneen ja otti omaan rantaansa turvaan.

Kyläyhdistyksen varoja käytettiin lähes 200 e taas aivan turhaan. Jouduimme ostamaan veneeseen uudet airot, lukon ja avaimia.

Veneen jatkokäyttöä jouduttiin nyt myös siis hankaloittamaan. Jatkossa vene on lukossa ja avaimen saa tietyiltä hallituksen jäseniltä. Yhteystiedot löytyvät Niinisalon kyläyhdistyksen verkkosivuilta.
Minun ymmärrykseni ei riitä siihen, mitä iloa on tuhota yhteistä omaisuutta, joka on hankittu jäsenmaksujen ja monien talkootuntien kautta. Pienenkin asian ostaminen vaatii paljon työtä, mutta tuhoaminen on kyllä nopeaa. Toivon todella, että tällainen turha ilkivalta loppuu tähän.


terveisin Hanna KenttäAdvertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s