Muisteluteos Linnunlaulun liepeiltä on ilmestynyt

Niinisalon kylän taloihin, ihmisiin ja tapahtumiin pääsee tutustumaan nyt aivan uuden muisteluteoksen kautta. Muisteluita Linnunlaulun liepeiltä – Niinisalon kahdeksan taloa, yhdeksän kahvilaa -julkaisu tuo eläväksi kylän värikästä menneisyyttä.

Muisteluita Linnunlaulun liepeiltä valottaa kylän asukkaiden muistelemana kylän taloja ja tapahtumia, joissa Varuskunnalla on aina ollut oma merkittävä roolinsa. Kylän historia on värikäs, tapahtumia ja kohtaamisia täynnä.

– 1930-luvun munkkirasvan tuoksuinen kylänraitti oli tärkeä kohtaamispaikka ja sen riemastuttavat hetket ansaitsevat tulla kerrotuksi, kertoo kirjan ideoinut pitkäaikainen niinisalolainen Leena Perälä.

Tarinankertojia muisteluteokseen löytyi kiitettävästi. Tärkeimpänä lähteenä voidaan pitää Niinisalon monet vaiheet nähnyttä Ester Eskolaa. Julkaisuun ovat kirjoittaneet Kerttu Järvinen, Eero ja Lauri Kiviniemi, Kerttu Niinisaari, Kaija Rasilainen, Leena Perälä, Marja ja Juhani Tarna, Mirja Vähämäki ja Erkki Ylikoski.  


Kyläläisten tarinoiden kokoaminen on tärkeä osa museon tehtävää perinnön ja historian säilyttäjänä. Kankaanpään kaupunginmuseo onkin ollut ensisijaisen tärkeä yhteistyökumppani julkaisun toteutuksessa. Julkaisua ovat tukeneet myös Parkanon Säästöpankkisäätiö ja Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark.

– On tärkeää saada kansiin näitä usein vain kahvipöydissä ja saunailloissa jaettuja tarinoita ja näin saada ne leviämään ja säilymään myös tulevaisuuteen, toteaa julkaisun toimittanut amanuenssi Anu Forss Kankaanpään kaupunginmuseosta.  

Muisteluteoksella on erityistä arvoa myös juuri tässä hetkessä, kun Niinisalon kylä käy taistelua palveluiden säilyttämisestä.

– Vaikka Kankaanpään kaupungissa joskus vallitseva tahtotila lakaisisi mieluiten Niinisalon näivettymään yksinäisyyteensä, on Niinisalo kuitenkin se paikka, josta Kankaanpää laajasti tunnetaan. Teos antaa hienon tietopohjan myös Kankaanpää-oppaille esitellä kylää ja sen ympäristöjä, summaa julkaisun toimitustyöryhmän jäsen ja kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Pertti Manninen.

Muisteluita Linnunlaulun liepeiltä -julkaisua on saatavana Kankaanpään kaupunginmuseosta käteismaksulla. Teoksen ostosta tulee sopia etukäteen museon henkilökunnan kanssa (Anu Forss 044 578 7454 tai kaupunginmuseo(at)kankaanpaa.fi. Julkaisua on myynnissä myös SataKirjassa Kankaanpäässä. Kirjan hinta on 20 euroa (sis. alv 10 %).

Katso kirjantekijöiden videot Kyläyhdistyksen Facebook-sivuilta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s