Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat ja muita tunnelmia Talvitapahtumasta

Suomen kielen opetusnäytös Kankaanpään kaupunginmuseon alakerran näyttelytilassa. Kuva: Hannu Vienola

Suomen kielen opetusnäytös Kankaanpään kaupunginmuseon alakerran näyttelytilassa. Kuva: Hannu Vienola

Kankaanpään kaupunginmuseon, Niinisalon ratsastajien ja Niinisalon kyläyhdistyksen Talvitapahtumaa lauantaina 20.02. voi hyvällä syyllä kutsua hyvän mielen tapahtumaksi. Palaute tapahtuman aikana ja sen jälkeen on ollut pelkästään positiivista ja innostunutta. Tapahtuma toi esille sen, että yhdessä tekemisellä on edelleen voimaa, joka kantaa yli kaikkien rajojen. Tapahtuma keräsi osanottajia noin 150 henkeä. Mukana oli kyläläisiä, Niinisalon Vastaanottokeskuksen asukkaita. Tapahtuma keräsi yhteen myös entisiä kyläläisiä ja pisimmät matkasivat mukaan Tampereelta saakka.

Tapahtumassa ohjelmaa oli niin ulkona kuin sisällä museossa. Ulkona paisteltiin tikkupullaa ja tarinoitiin nuotiolla. Pulkkamäki oli ahkerassa käytössä ja talutusratsastukselle riitti väkeä välillä jonoksikin asti.

– Talutusratsastus oli juuri oikea ohjelma tähän tapahtumaan, iloitsee Pekka Termala Niinisalon ratsastajista ja toteaa ratsaille pääsemisen olleen monelle jännittävä kokemus.

Suomen kielen opetusnäytöksissä nähtiin arjen tilanteita ja suomen kielisiä lauluja. Yhteislaulu raikasi niin suomeksi kuin arabiaksi ja yksi hauskimmista oli tuttu Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat -laulu. Kankaanpään kaupunginmuseon johtaja Eeva-Kaisa Haikonen näkeekin museon luontaisena ja oivallisena paikkana eri kulttuurien kohtaamiselle.

– Puolin ja toisin voimme avata silmiä ja rohkaistua katsomaan maailmaa eri näkökulmista. Pienellä paikkakunnalla tulemme nopeasti tutuiksi ja kanssakäyminen voi muuttua ryhmien kohtaamisesta yksilöiden kohtaamiseen. Talvipäivän musiikkihetkessä ja laavulla koettiin, kuinka kulttuurien sekoitus voi parhaimmillaan tuoda meille iloa ja uusia elämyksiä, Haikonen kertoo.

Kankaanpään Seutu ja Satakunnan Kansa uutisoivat tapahtumasta (22.02.) otsikolla ”Taikasanat Niinisalosta: Tikkupulla ja yhdessäolo”. Myös toimittaja koki tapahtumassa yhteisöllisyyden voiman ja toteaa artikkelissaan, että yhteen kokoontumisella on suuri merkitys – ”Sieltä löytyy toinen ihminen”.

Tikkupullaa paistettiin ahkerasti Ryssänmontun laavulla. Kuva: Hannu Vienola

Tikkupullaa paistettiin ahkerasti Ryssänmontun laavulla. Kuva: Hannu Vienola

Linkit:
Video tapahtumasta | Almamedia, Tuuli Heervä
Kuvia tapahtumasta | Niinisalon kyläyhdistys, Hannu Vienola

 

 

 

 

 

Video tapahtumasta | Niinisalon kyläyhdistys, Hannu Vienola

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s