Laavuillan lämmössä ei pieni tihkusade haitannut ja jännitettävää riitti kilpailuissa ja arvonnassa

Niinisalon kyläyhdistys järjesti yhteistyössä Kankaanpään kaupungmuseon kanssa tunnelmallisen laavuillan torstaina 31.8.2017. Sateisesta ilmasta huolimatta väkeä saapui eri puolilta Niinisaloa ja Kankaanpäätä tapahtumaan noin 70 henkeä. Tapahtumaa ja koettavaa oli niin Kankaanpään kaupungimuseon sisällä kuin Ryssänmontun laavun tuntumassa museon pihamaalla.

Museon sisätiloissa museonjohtaja Eeva-Kaisa Haikonen ja museoamanuenssi Anu Forss opastivat kävijöitä Koti kaukana kotoa -näyttelyyn ja pienimmille osallistujille oli jaossa ilmapalloyllätys. Näyttely kertoo siirtolaisuudesta ja pakolaisuudesta Kankaanpään näkökulmasta noin sadan vuoden ajalta. Museon alakerran taidekokoelman keskellä raikuivat syksyiset yhteislaulut. Pihamaalla nautittiin puffetin antimista, kokeiltiin frisbeegolfin heittoa, jännitettiin arpajaisissa sekä saappanheiton ja tikanheiton kilpailuissa. Arpajaisten pääpalkintona oli sellainen määrä halkoja, että ahkerakin lämmittäjä pärjää niillä pitkän tovin. Palkinto kuljetetaan myöhemmin suoraan voittajan kotiin Kankaanpään Kuninkaanlähteelle. Tulien äärellä keskustelu kävi vilkkaana kylän ja Kankaanpään asioista.

– Tapahtumassa oli lämmin tunnelma ja kyläläiset viihtyivät, toteaa Niinisalon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Soininen ja kiittää samalla kyläläisiä osallistumisesta oman kylän tapahtumiin ja yhdistyksen toimitsijoita tapahtuman hienosta toteutuksesta.

Kiertopalkintopokaalit vaihtoivat omistajiaan Niinisalon järjestyksessään neljännessä saappaanheittokisassa.

– Vaikka kilpailijoilla olikin hymynkare suupielissä, käytiin tiukka kilpailu, kuvailee saappaanheiton kilpailunjohtaja ja kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Pertti Manninen. Voittoheitto hätyytteli jo kaikkien aikojen korkeinta ja Pertti Mannisen itse heittämää tulosta parin vuoden takaa. Kurottavaa jäi enää 50 senttimetriä. Miesten sarjan voitti siis Marko Karvanen tasan 23 metrin heitolla. Naisten sarjassa voiton uusi Hanna Kenttä tuloksella 12.90 ja nuorten kiertopalkintopokaalin sai Shila tuloksella 9.60.

– Tikanheitossa kilpailtiin yleisessä ja nuorten sarjassa, kertoo tikanheiton kilpailunjohtaja Hannu Vienola. Yleisen sarjan voitti Ali (98 pistettä ja alle 15-vuotiaiden nuorten sarjan Mähdi (71 pistettä).

Katso kuvia tapahtumasta kyläyhdistyksen Facebook-sivuilta!

 

TULOKSET

Tikanheitto, 5 eniten pisteitä heittäneet molemmista sarjoista
Yleinen sarja | Ali (98), Henna Kenttä (63), Helinä Hemiä (61) Amir Selwanes (55) Aziz (46)
Nuorten sarja | Mähdi (71), Kalle Korvala (51), Siiri Kenttä (42), Moona Korvala (30) Kerkko Kotilehto (12)

Saappaanheitto, kaikkien osallistuneiden tulokset (metriä).
Miesten sarja
Marko Karvanen 23.00
Pertti Manninen 20.40
Dafur Zinze 18.45
Amir Selwanes 17.55
Hannu Vienola 17.30
Veli Kuivanen 16.35
Markus Nurmela 16.35
Ozbek Ismael 15.90
Mahmudi 15.35
Azeez 15.20
Raimo Kovero 15.00
Esmatol 14.55
Ali 14.45
Jouko Vähämäki 14.05
Jarmo Lehtilä 13.90
Ahmad 13.10
Kari Patrakka 12.25
Jarmo Nurmela 9.90
Valio Majamäki 7.50

Naisten sarja
Hanna Kenttä 12.90
Helinä Hemiä 9.70
Kirsi Hirviniitty 9.55

Nuorten sarja
Shila 9.60
Parwaneh 9.20
Kerkko Kotilehto 7.70
Hanar 7.65
Shahin 6.35
Mahdi 5.50
Edris 5.05
Hawran 4.90
Hmra 4.50
Kalle Korvala 4.10
Siiri Kenttä 4.00
Jasmin 3.60
Mona Korvala 3.30
Samuel Kenttä 1.35

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s