Miljoona linnunpönttöä -haaste otetaan vastaan Niinisalossa

Kiitos kaikille linnunpönttötalkoisiin osallistuneille! Pönttöjä rakennettiin päivän aikana yhteensä 81 kappaletta. Talkoisiin osallistui noin 70 henkeä.
Voit katsoa kuvia ja videoita tapahtumasta kyläyhdistyksen FB-sivuilta ja tämän sivuston Niinisalo kuvina -alasivulta.
******
Ylen Miljoona linnunpönttöä -kampanja saa osatapahtumansa myös Niinisaloon. Niinisalon kyläyhdistys, Kankaanpään Seudun luonnonystävät ja Kankaanpään kaupunginmuseo järjestävät yhteistyössä Miljoona linnunpönttöä -tempauksen lauantaina 02.04.2016 kello 12 alkaen Kankaanpään kaupunginmuseon pihamaalla. Yhteistyössä on mukana myös Kankaanpään vastaanottokeskus. 
 LINNUNpontto
Pönttöjen rakentamista ja lajitunnistustusta

Markku Suominen Kankaanpään Seudun luonnonystävistä kertoo pönttöjen rakentamisen nikseistä ja ripustamisesta maastoon. Pönttöjen kokoamiseen saa apua ja ohjeistusta, joten aikaisempaa pöntönrakennuskokemusta ei näihin talonrakennustalkoisiin välttämättä tarvita. Materiaalit ja työvälineet tulevat Niinisalon kyläyhdistyksen puolesta, mutta mukaan voi ottaa myös omia materiaaleja ja työkaluja. Tapahtumassa näytetään myös, miten sujuu ns. metsurinpöntön tekeminen moottorisahan avulla. Kankaanpään kaupungimuseossa pääsee tunnistamaan pihapiirien lintuja kuvista ja ääninäytteistä sekä piirtämään ja värittämään lintuja itse. Kaupunginmuseoon on koko perhetapahtuman ajan vapaa pääsy.

Itsetehdyt linnunpöntöt saa mukaansa tai ne voi lahjoittaa kyläyhdistyksen tai luonnonystävien ripustettavaksi ja rekisteröitäväksi. Kaikki ripustetut linnunpöntöt rekisteröidään osaksi Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa.

 

Liity Pönttötalkoiden Fb-tapahtumaan tästä.

 
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s